Become it!

Het afgelopen jaar heb ik gemerkt, dat het heel waardevol is om dicht bij jezelf te blijven en te kunnen zijn. Maar dat is voor mij wel een weg van strijd geweest. Strijd in mijn denken en mijn gevoel.

Wat is het toch dat we onszelf zo snel meten aan een ander? Dat het gras bij de buren vaak groener lijkt en we snel geneigd zijn onze eigenwaarde in twijfel te trekken. Er zijn zoveel gebeurtenissen en omstandigheden die je uit balans kunnen halen en ik weet niet hoe het jou vergaat, maar ik kan mezelf dan best wel eens uit het oog verliezen.

Die ander verkiezen boven mezelf is dan één van de bij-effecten die ik niet alleen bij mezelf tegen kom, maar ook hoor van veel vrouwen om me heen. Een ander helpen en de zorg voor de mensen om je heen heeft prioriteit, ondanks de dingen waar je zelf tegenaan loopt.

Maar wie ben jij en wie wil jij zijn? De zin die me is bij gebleven bij één van de workshops tijdens het afgelopen Vrouw&Event is deze: ‘Fake it until you make become it’. Je kan heel goed weten wie je wilt zijn, maar heb je ook het lef om die persoon ook te laten zien? Mag je van jezelf zijn wie je bent?

Het is misschien wel super spannend die kant van jezelf te laten zien en het is tegelijkertijd ook een drempel waar je overheen moet. Maar als je die drempel hebt genomen ga je ontdekken dat je, dwars door het eerste ongemak heen (fake it), dichter bij jezelf komt. Dichter bij hoe je bedoeld bent als persoon (become it).

Durf jij te gaan stralen als de vrouw die je werkelijk bent? Durf jij je eigen unieke eigenschappen te laten zien in je vrouw-zijn, in je rol als vriendin, zus, dochter, echtgenote, moeder, oma en tijdens je werk? Jouw unieke eigenschappen maken je tot de waardevolle vrouw die je bent. En als je die waarde hebt ontdekt, kan je die waarde ook veel sterker doorgeven aan de mensen om je heen!

Anita de Graaf